U, de petitionaris

Ranch Fryslan NEE

917 ondertekeningen

De gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen hebben in samenwerking met projectontwikkelaar Wind Groep uit Drachten onder de naam Ranch Fryslan een plan ontwikkeld voor het Paradyske, het buitengebied tussen Kollum en Buitenpost.

Petitie

Wij

Vrienden van het Paradyske.

 

constateren dat:

dat, wanneer dit plan ten uitvoer komt, een prachtig authentiek buitengebied, volledig zal worden verwoest door het daarin aanbrengen van 37 zeer grote en 13 grote panden.

 

en verzoeken

de gemeenteraadsleden tegen te stemmen, wanneer dit plan in de raad wordt behandeld.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kollumerland c.a. 
Petitieloket:
Einddatum:
03-02-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Wietze Reitsma 
Organisatie:
Bewonersgroep it Paradyske 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Geld

Het is toch prachtig die samenwerking tussen Kollumerland, Achtkarspelen en de Wind Groep. Ik had het noch niet helemaal door.

+Lees meer...

De waarde van grond kan met een project als Ranch Fryslan enorm groeien. Daar speculeerde de Wind Groep op toen ze de Poelpleats kochten. Nu wil de Wind Groep geld zien van de gemeenten. Dit betekent dat de Wind Groep verlies ruikt in plaats van winst. Nu mogen de gemeenten geld op hoesten waardoor in ieder geval 2/3 van het verlies wordt afgewenteld op de burgers van de twee gemeenten. Slimme jongens.Mij lijkt het verstandig dat de raadsleden in de gemeenten tenminste twee keer nee zeggen op 20 januari. Nee tegen Ranch Fryslan en nee tegen aankoop Poelpleats.

13-01-2011

Vereniging van Plaatselijk Belang Kollum

De Vereniging van Plaatselijk Belang Kollum heeft een brief geschreven naar de gemeente met daarin haar reactie op het plan. De brief is hier te lezen en te downloaden.

06-01-2011