U, de petitionaris
Te kappen boom waterleidingduinen

Stop bomenkap Amsterdamse Waterleidingduinen

777 ondertekeningen

Volgens de Bosbeheervisie Amsterdamse Waterleidingduinen 2016-2027 moet in het beschermd natuurgebied hout worden geoogst. Bomen kunnen zo niet oud worden of op natuurlijke wijze afsterven. Echter, 50 procent van de bosfauna is afhankelijk van dood hout.

Amsterdam schendt de natuurregels.

Petitie

Wij

Stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen en de Haarlemse Bomenridders

 

constateren

dat in vrijwel alle staatsbossen al hout wordt geoogst. Onze beschermde natuurgebieden zijn hiervan tot nu toe uitgezonderd. Het zijn de enige bossen waar de natuur zijn gang mag gaan. Amsterdam wil echter tóch hout oogsten. Maar dat betekent een significante aantasting van de natuurwaarden. Het omzagen van 'gevaarlijke' bomen in een strook langs de paden verhindert eveneens het natuurlijke proces.

Amsterdam staat wettelijke inspraak niet toe.

 

en verzoeken

de Amsterdamse gemeenteraad en wethouder Udo Kock onverwijld de natuurbeschermingswet te respecteren;

elke vorm van houtoogst in het duingebied te verbieden, de wettelijke verplichte inspraakprocedure niet langer te dwarsbomen en deze per direct mogelijk te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
01-08-2017 
Petitionaris:
Harry Hobo 
Organisatie:
stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Rechtszaak

Helaas wonnen wij de voorlopige voorziening niet. Dat had deels te maken met de stikstof regeling, de PAS die toen nog volop als regeling actief was.

+Lees meer...

Die PAS regels waren toen nog in beton gegoten en een rechtszaak was eigenlijk amper te wninen op die punten. Na de uitspraak kon beheerder Waternet alle bomen kappen, tenminste op een 20 tal na. De rechtszaak (pas na 1,5 jaar na indienen) konden wij moeilijk winnen, er waren bijna geen bomen meer over. Uiteindelijk stuurde de rechter op een compromis aan. Wij stopten de zaak als de resterende bomen tenminste niet gekapt zouden worden

21-06-2020