You, the petitioner
Screen shot 2018 09 07 at 09.07.18

2 grote scholen op een doodlopende weg in Haren is verkeersonveilig

543 signatures

De gemeente Haren stelt voor om de Brinkschool te verhuizen naar het oude Zernike college aan de Rummerinkhof. Om dit mogelijk te maken moet de Peter Petersenschool 50% van haar schoolpleinen opdoeken in ruil voor parkeerplaatsen. Verkeerstechnisch is er geen goede oplossing voor de 3 x zo grote verkeersdrukte in deze hoek van Haren. Levensgevaarlijk voor de kinderen. Kortom: een heel slecht plan dat van tafel moet. Zie ook facebook https://www.facebook.com/rummerinkhofveilig/?tn=HHH-R

Petition

We

ondertekenaars van deze petitie

 

observe

  • Dat er op 24 september een vreselijk plan goedgekeurd dreigt te worden door de gemeenteraad van Haren, dat ervoor zorgt dat zowel Brinkschool als Peter Petersenschool er fors op achteruit gaan qua schoolomgeving en verkeersveiligheid.

  • Daarnaast wordt er een astronomisch bedrag gereserveerd voor het aanpassen van het oude Zernikecollege,

  • de vraag is of dat goed besteed is gezien de vorige punten.

  • Alternatieven zijn bijvoorbeeld de Biotoop, of lokaties meer Noordelijk in Haren (daar zijn nog een aantal locaties niet onderzocht of op achterhaalde gronden, bv herindeling, afgewezen in de overwegingen)

 

and request

Het plan te heroverwegen, andere lokatie-opties te onderzoeken waar verkeerstechnisch en qua buitenruimte meer mogelijk is.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Groningen 
Petition desk:
Closing date:
2019-01-09 
Lead petitioner:
Inge van Ditshuizen 
Website:

History

Signatures

Updates

Nu ook een facebook pagina m.b.t. Rummerinkhof veilig

https://www.facebook.com/rummerinkhofveilig/?tn=HHH-R

Kijk op deze facebook pagina voor het laatste nieuws..

2018-09-15

Ook Veilig Verkeer Nederland noemt kruising Rummerinkhof-Oosterweg in haar onderzoeken

2018-09-11