You, the petitioner

Nationale Hypotheek Garantie / wijziging regelgeving bouwkeuring

2 signatures

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen heeft ingaande 01-01-2011 een beleidswijziging inzake de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) doorgevoerd. Deze beleidswijziging zorgt voor een groter risico voor NHG en consument, onderhavige wijziging is ongewenst en dient te vervallen.

Petition

We

belanghebbenden

 

observe

Over de Nationale Hypotheek Garantie is er de laatste tijd nogal wat deining ontstaan op de (hypotheek/vastgoed) markt. In verband met de huidige economische omstandigheden heeft De Nederlandse Bank gecommuniceerd dat de premie voor de borgstelling omhoog moet.

In dit daglicht bezien is de beslissing om de (verplichte) bouwkundige keuring bij appartementsrechten met een bouwjaar van voor 1940 te laten vervallen dan ook niet te rijmen.

 

and request

de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen de regels inzake de Nationale Hypotheek Garantie te wijzigen alsmede: - opleidingseisen en richtlijnen te stellen - een accreditering-instituut met de mogelijkheden tot steekproeven, second opinions te starten - het optrekken van de bouwjaargrens tot 1980 voor appartementen en eengezinswoningen

Teneinde de markt te beschermen tegen waardeval door onderhoudsachterstanden en de consument te beschermen tegen enorme (onvoorziene) onderhoudskosten.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2011-02-25 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
J. Schippers 

History

Signatures