U, de petitionaris
Fotoradar

Herkansing voor keurslijfgepensioneerden

201 ondertekeningen

Mensen die recent bij verzekeraars pensioenkapitaal hebben omgezet in pensioenuitkeringen krijgen de rest van hun leven een heel laag pensioen. Overheid en verzekeraars werken aan verbeteringen van dit soort regelingen. Maar niet voor hen die al uitkeringen ontvangen. Geldbelangen wil dat wel.

Petitie

Wij

Pensioengerechtigden, werknemers en betrokken werkgevers

 

constateren

  • dat er mensen zijn die in de afgelopen jaren bij verzekeraars pensioenkapitaal om hebben gezet in zeer lage pensioenuitkeringen, die de rest van hun leven nooit meer zullen veranderen
  • dat de overheid en verzekeraars werken aan verbetering van deze pensioenkapitaalregelingen
  • dat die verbeterde regelingen niet lijken te gaan gelden voor mensen die al uitkeringen ontvangen, mede omdat verzekeraars niet aan een herkansing willen meewerken

 

en verzoeken

via het Verbond van Verzekeraars alle betreffende levensverzekeraars om toch hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en - na doorvoeren van de wettelijke regelingen - met betreffende verzekerden om tafel te gaan om te zien hoe de lopende uitkeringen verbeterd kunnen worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
03-03-2016 
Petitionaris:
St Geldbelangen 
Organisatie:
Stichting Geldbelangen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen