U, de petitionaris
300px oude houthaven 1

Help de Oude Houthaven

588 ondertekeningen

Maak van de houthaven geen woonwijk!

Houd Oude Houthaven open en actief met varend erfgoed, kleine binnenvaart en bruine vloot

Petitie

Wij

  • Houthaven-gebruikers en omwonenden
  • Historische-schepenliefhebber
  • Amsterdammers!

 

constateren

  • Woonboten die een tijdelijke bestemming hebben gedurende de bouw van de woonwijk Houthaven nu een vaste plek willen hebben in de Oude Houthaven.
  • De Oude Houthaven een unieke locatie is om een functionele haven te behouden

 

en verzoeken

  • De bruine vloot terug in de Oude Houthaven, gecombineerd met andere varende initiatieven die de haven open en actief houden, bijvoorbeeld varend erfgoed, kleine binnenvaart, een wekelijkse drijvende markt

  • De tijdelijke woonboten gaan gefaseerd en zo snel mogelijk naar hun nieuwe plek, met alle voorzieningen, in de nieuwe woonwijk Houthaven.

  • Wachten met plannen maken tot de nieuwe woonwijk Houthavens klaar is. Dan kan er een echte visie worden ontwikkeld die in overeenstemming is met de stedelijke context.

  • Het verzoek van de woonbootbewoners om in de Oude Houthaven te blijven niet in te willigen. DIt is tegen de eerder gemaakte afspraken. De situatie zoals hij nu tijdelijk is, wordt dan definitief. Het bestemmingsplan wordt gewijzigd, er wordt riolering en andere nutsvoorzieningen aangelegd, steigers worden verbreed, lig plekken voor de woonboten worden groter en de Oude Houthaven is dan voorgoed een drijvende woonwijk.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
05-05-2016 
Petitionaris:
Houthaven bewoner 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemeente organiseert bijeenkomst 9 - maart

Beste steunbetuigers,

Op woensdagavond 9 maart van 19:00 tot 21:00 is in de Brede School, Revaleiland 1B (in de nieuwe wijk Houthaven) de bijeenkomst waarin iedereen zijn mening kan geven over de twee scenario’s: Wonen of Bedrijvigheid.

Schrijf in je agenda, komt allen! Dit is het moment om onze stem luid en duidelijk te laten horen. Want hoe meer mensen, hoe meer kans dat er naar ons geluisterd wordt.

Bijgaand de beide scenario’s; bekijk ze vast, en bedenk welke kritische vragen je zou willen stellen of wat je zou willen opmerken/aanvullen.

Bedenk ook of er eventueel een compromis mogelijk is, mocht de gemeente daarop willen aansturen: bijvoorbeeld 17 woonboten ipv 34 plus bruine vloot/bedrijvigheid = een 50/50 oplossing. (ik weet niet of dat wenselijk is, maar het is goed om voorbereid te zijn op de vraag)

De officiële uitnodiging van de gemeente volgt later deze week. Je kan trouwens nog steeds onze petitie tekenen: https://houthaven.petities.nl .

02-03-2016

Beste steunbetuigers,

Heel belangrijk, schrijf in je agenda: Bewonersbijeenkomst woensdagavond 9 maart

Dan zullen de 2 scenario’s voor de Oude Houthaven worden besproken: het plan van de woonbootbewoners om hier definitief hier te blijven, en ons scenario voor een open, bedrijvige, werkende Oude Houthaven. Ook kunnen er dan vragen worden gesteld.

Het wordt een belangrijke bijeenkomst, dus kom allemaal!

Meer info, tijd en locatie worden binnenkort bekend, er komt nog een officiële uitnodiging van de gemeente.

Tot zover, wees erbij, wordt vervolgd. .

16-02-2016

De houthaven in het nieuws!

Er word aan een watervisie gewerk die uiterlijk as woensdag (17-2) moet zijn ingediend en ook ons scenario zal klaar gestoomd worden voor het aanstaande brede overleg op (vooralsnog): 9-maart

Schrijf in je agenda en ben erbij! Hier worden beide scenario’s aan iedereen die het wil weten gepresenteerd en besproken. Iedereen moet hier bij zijn!

We zijn echter op dit moment helemaal niet zo blij met al deze aandacht, het leidt nog al af van waar het om gaat.

Het is nu een wedstrijdje online handtekeningen verzamelen, en daar gaat het helemaal niet om.

Parool Parool nieuws hing aan de lijn, NAP nieuws Nap nieuws

natuurlijk is eea weer bezijden de werkelijkheid, zoals dat gaat..

12-02-2016