U, de petitionaris
Opa en oma cyprus 2

Help opa Rene Hoose terug naar Nederland

18.902 ondertekeningen

Mijn opa, René Hoose (73 jaar), is met vals geld opgepakt in Cyprus. Onwetend heeft hij vals geld ontvangen door een verkoop via Marktplaats.nl. De politie heeft vastgesteld dat mijn opa slachtoffer is. Hij zit sinds eind augustus vast op het eiland, en het einde is nog lang niet in zicht.

Petitie

Wij

Burgers van Nederland, politieke partijen, mensenrechten- en maatschappelijke organisaties

 

constateren dat:

Het had iedereen kunnen overkomen. Rene Hoose is in het bezit gekomen van vals briefgeld, door oplichting via een verkoop op Marktplaats. Een deel van dit geld heeft hij geheel onbewust uitgegeven tijdens zijn vakantie op Cyprus. Hiervoor is hij opgepakt en mag nu Cyprus niet verlaten in afwachting tot het proces. Afgelopen vrijdag, 6 nov., is de zaak uitgesteld tot mei 2016. Het is dan nog de vraag of de zaak dan wel inhoudelijk wordt behandeld.

 

en verzoeken

Nederlanders, zo ook opa, die in het buitenland strafrechtelijk worden vervolgd, worden soms onmenselijk lang vastgehouden in afwachting van een rechterlijk proces. Dit is niet proportioneel in verhouding tot de zaak waarvoor ze worden vervolgd. Buitenlandse Zaken moet hier, in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie, aan een verbetering van de situatie werken. Zodat ook opa Rene Hoose spoedig kan terugkeren naar Nederland.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Omroep Gelderland: Opa René Hoose terug naar Malden; rechtszaak Cyprus geseponeerd

De Maldenaar (73) die vastzat op Cyprus omdat hij betaalde met vals geld, mag naar huis. De zaak tegen hem is geseponeerd..

01-12-2015

De Gelderlander: Minister Koenders wil snel oplossing voor René Hoose op Cyprus

Jilly Hoose heeft woensdagochtend in Den Haag een petitie met 18.833 handtekeningen overhandigd aan minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. (...) "We doen alles om deze zaak verder te brengen", zei Koenders bij het aannemen van de handtekeningen..

29-11-2015