U, de petitionaris

Wel een asielzoekerscentrum in de wijk Maaspoort

1 ondertekening

Het is uitgebreid op het nieuws. Er komt een AZC op de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch. De mensen hier uit de wijk die tegen zijn, krijgen een stem in de media en beweren dat ze namens mij spreken, als bewoner van de Maaspoort.

Ben je NIET tegen de komst van het AZC?

Teken dan onze petitie!

Petitie

Wij

de bewoners van Maaspoort en ’s-Hertogenbosch

 

constateren

dat er veel aandacht in de media is van bewoners van de Maaspoort die tégen de komst van een AZC zijn. Deze bewoners pretenderen “namens de Maaspoort te spreken” en voeren allerlei zaken aan die vanuit angst en vooroordeel gevoed worden.

Een korte bloemlezing van wat er allemaal via de sociale media (zoals facebook) te vinden is:

"Doe maar in containers kunnen ze retour op de boot"

"waar kan ik de munitie donatie kwijt ? dan hoeven ze geen pang pang te roepen..... lost het dure 36000 euro per jaar per stuk dobberneger probleem zich zelf op..... grenzen dicht Nu!!!"

"Ik denk dat er te veel moslims zijn."

"Onze kinderen moeten al jaren wachten op een woning en zijn geboren 'Nederlanders'"

Alle onderbuik gevoelens van de mensen lijken hoogtij te vieren. Enig besef van normen en waarden lijkt niet langer van belang.

Om kort te zeggen: HIER BAAL IK VAN!

 

en verzoeken

Wij willen dat de gemeente kennis neemt van het feit dat er een groot aantal bewoners is op de Maaspoort die níet tegen de komst van een AZC op de Maaspoort is.

Dat er ook een groot deel van de bewoners zijn die zich openstellen voor mensen die asiel aanvragen in Nederland: bewoners die niet vanuit onderbuikgevoelens of angst reageren.

Wij geloven in een open en eerlijke maatschappij zonder angst en rechtse onderbuik gevoelens!

Wij willen een positief geluid laten klinken vanuit de Maaspoort!

Wij willen dat de gemeente op een eerlijke en positieve manier de opvang van vluchtelingen organiseert en zich gesterkt voelt door de bewoners van de Maaspoort.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2015 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Chris 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Pamflet "Nee AZC" geeft een verkeerd beeld van de feiten

DEN BOSCH - De bewoners van de wijk Maaspoort in Den Bosch worden verkeerd ingelicht over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in De Saren. De informatie in het pamflet ‘Nee AZC’ klopt niet.

+Lees meer...

"En dat is niet goed”, reageert wethouder Eric Logister. "De keuze voor de locatie voor een asielzoekerscentrum wordt niet beïnvloed door een hoge opkomst, maar door argumentatie", waarschuwt de verantwoordelijk wethouder vooraf aan de 3 informatiebijeenkomsten die voor begin september gepland staan.   De voormalige honkbalvelden aan De Saren zijn met landgoed Coudewater en het voormalige Michelinterrein aan de Vlijmenseweg in beeld voor een asielzoekerscentrum. Inmiddels is er vanuit de Maaspoort ook een petitie op internet gezet. Meer dan 300 mensen ondertekenden de petitie ’Maaspoort, de Saren zegt nee tegen AZC’.

25-09-2015