U, de petitionaris
Couwenhoek

Houd sportpark Couwenhoek in Capelle groen

148 ondertekeningen

In Capelle aan den IJssel wil het college huizen en misschien zelfs een grote middelbare school bouwen op sportpark Couwenhoek. Door de school achter het oude postkantoor te bouwen en door geen nieuwe huizen te bouwen blijft Couwenhoek een groene buffer. Steun de petitie van GroenLinks en SP zodat ook deze variant wordt onderzocht!

Petitie

Wij

burgers van Capelle aan den IJssel,

 

constateren dat:

  • Dat het sportpark Couwenhoek bij de aanleg was bedoeld als groene buffer tussen de wijken Oostgaarde en Middelwatering.
  • Dat de bouw van de unilocatie voor het IJsselcollege achter het postkantoor een goed alternatief is voor de bouw op Couwenhoek en dat dit alternatief even snel en even duur is.
  • Dat het bouwen van woningen op sportpark Couwenhoek financieel niet noodzakelijk is.

 

en verzoeken

het college een variant uit te werken waarbij de school gebouwd wordt achter het postkantoor en waarbij geen woningen worden gebouwd op sportpark Couwenhoek en deze variant als alternatief aan te bieden aan de gemeenteraad bij de besluitvorming over de unilocatie en het sportpark eind 2010.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Capelle aan den IJssel 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2010 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Peter Ras 
Organisatie:
GroenLinks Capelle aan den IJssel 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Waarschijnlijk geen school maar wel huizen op Couwenhoek (Capelle)

Het ziet er inmiddels naar uit dat de school niet op het sportpark wordt gebouwd; een overwinning voor de omwonenden en het gezonde verstand. We weten het pas zeker na besluitvorming in december hier over.

+Lees meer...

Nu gaat het nog om het al dan niet bouwen van woningen op het sportpark.  Het verzoek om een een groene variant uit te werken is door het college eenvoudig afgedaan als "te duur" terwijl eerder werd aangegeven dat de opbrengst uit woningen "mooi meegenomen" zou zijn. Daarmee worden ruim 400 ondertekenaars gewoon genegeerd.  Wij roepen de ondertekenaars aanwezig te zijn op de commissievergadering van 2 december (20:00 uur) en de daarop volgende raadsvergadering van 13 december (19:30 uur). Een goedgevulde tribune werkt altijd! Het is ook mogelijk "in te spreken". Hoe je je daarvoor kunt aanmelden kan je lezen op de gemeentpagina in de IJssel en Lekstreek.

27-11-2010

Handtekeningen aangeboden tijdens raadsvergadering 1/11

De petitie voor het groen houden van sportpark Couwenhoek is afgesloten. De ingezamelde digitale handtekeningen en de handtekeningen die op 23 oktober door GroenLinks en SP zijn verzameld in de winkelcentra de Koperwiek en de Terp zijn aangeboden aan de gemeenteraad en aan het college in Capelle aan den IJssel op 1 november 2010. Omdat het onderwerp niet op de agenda staat hebben de partijen gebruik gemaakt van het spreekrecht voor burgers om de handtekeningen aan te bieden aan burgemeester Frank Koen namens de raad en namens het college. Het college is gevraagd het groene alternatief bij de komende commissieronde uit te werken. De raad is gevraagd het groene alternatief te steunen. Nu maar afwachten...   Dank voor je steun!  .

30-10-2010

GroenLinks en SP halen nog eens 310 handtekeningen op

Op 23 oktober 2010 hebben GroenLinks en de SP tussen 13:00 uur en 15:30 uur nog eens 310 handtekeningen ingezameld in 2 winkelcentra in Capelle aan den IJssel. Gezamelijk stonden ze het winkelend publiek buiten op te wachten om steun voor de actie te vragen.

+Lees meer...

Veel mensen kenden de actie en wilden graag tekenen.

23-10-2010