U, de petitionaris
Superman wheelchai petitie klein

Stop bezuinigingen op dagbesteding

881 ondertekeningen

STOP 25% korting op de dagbesteding voor lichamelijk gehandicapten en mensen met een niet aangeboren hersenletsel! STOP: -grote groepen -verlies van kwaliteit en keuze in aanbod -verlies van mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling Het is een bittere noodzaak en mag geen zoethoudertje worden!

Petitie

Wij

Cliënten van dagbesteding De cliëntenraden Het LSR CG-Raad Makkers Unlimited Familie&sympathisanten

 

constateren

Dagbesteding moet 25% inleveren. Dit komt bovenop eerdere kortingen als het schrappen of verminderen van het budget voor begeleiding. Juist mensen met een zwaardere zorgbehoefte blijven dagbesteding gebruiken. Cliënten vrezen standaardaanbod als zoethouder ipv een gevarieerd aanbod passend bij hun behoeften. Gevolg is een extra (te)zwaar beroep op de mantelzorg en uiteindelijk ook meer kosten door veel duurdere voorzieningen als verpleeghuizen.

 

en verzoeken

Zorg dat er een goede dagbesteding voor mensen met lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel blijft bestaan. Met een gevarieerd aanbod dat aansluit bij de keuzes en behoeften van de gebruikers. Stop de korting op de centra die dagbesteding aanbieden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Geert Bakker 
Organisatie:
Cliënten van dagbesteding, Makkers Unlimited, Het LSR, CG-Raad  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen