U, de petitionaris
Kop in het zand

De Sandwich terug op zondagochtend radio2

De Sandwich was tot voor kort een begrip voor een grote groep radio2 luisteraars. Na 5/09/2010 was er echter opeens geen plaats meer voor dit fantastisch programma. Als reden wordt opgegeven dat het een te oud publiek zou trekken. Je reinste onzin! Er zijn meer 20/30/40ers onder de Sandwichluisteraars dan 50/60ers.

Petitie

Wij

Trouwe luisteraars, kleinkunstenaars, zangers, zangeressen, caberetiers, muzikanten en performers.

 

constateren

dat de Avro en de programmacoördinator verder te noemen 'A+C', respectloos omgaan met hun luisteraars. ZIJ maken de fout te vinden dat wij luisteraars, moeten 'luisteren' naar hen. Echter; A+C behoren in eerste instantie te luisteren naar ondertekenaars. Wij zijn er niet voor uw omroep, uw omroep is er voor ons!

A+C haalden een wonderschoon zeer stevig geworteld programma, een zeer kundig presentator en een dito samensteller zonder pardon van radio2 en treft hiermee buiten hen, een zeer groot aantal trouwe luisteraars en fans die sinds 5 september jl. hun rust- en genietmoment kwijt zijn.

De Sandwich hoort bij het zondagochtendgevoel! Niet alleen bij 50/60 of oudere plussers, maar juist ook bij de 20/30/40ers. De Sandwich leeft ook bij het nog jonger volkje dat meeluisterde bij vader en moeder thuis, ook voor hen is de Sandwich broodnodig. Hun muzieksmaak werd door Jacques en Angelique geprikkeld en gevoed door diversiteit en niet door eenheid.

Vanwege het feit dat dit programma decennia lang te horen en te vinden was op deze plek heeft het ons insziens ook nog eens niet onder tafel te schuiven verworven recht van bestaan.

Wij ageren dan ook fel tegen de omroepbrede verjongingsflauwekul.

Wij, de ondertekenaars van deze petitie, jong, belegen en oud, willen geen jonge presentator, wij willen een kundige presentator. En dat is Jacques! Wij willen dat de Avro en de programmacoördinator gehoor geven aan allen die reeds in het gastenboek van De Sandwich hun gram hebben geuit en aan ondertekenaars van deze petitie. Luister naar de protesten en trek uw conclusie over uw niet goed doordachte en niet voldoende onderbouwde beslissing De Sandwich af te serveren naar een oubollige zender als radio 5 Nostalgia om het daar langzaam te laten sterven. En iets in ons sterft mee...

 

en verzoeken

Wij verzoeken A+C daarom met klem te laten blijken wijs te zijn en het programma 'De Sandwich' in oude vorm, tezamen met presentator Jacques Klotërs en samensteller Angelique Stein, z.s.m. terug te plaatsen waar zij thuis horen; op de zondagochtend tussen 9-12 uur op radio2.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
20.12.2010 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Joke Schilling 

Geschiedenis

Ondertekeningen