U, de petitionaris

Niet-aftrekbare gastouder ondernemer kosten 2010

173 ondertekeningen

Gastouders (zelfstandig ondernemende) zijn gedupeerd door de wijziging in 2010 van de volgens de belastingdienst, aftrekbare kosten. Met name de kosten onder het kopje voorzieningen voor opvang en veiligheid & extra kosten van gas, water e.d.

Petitie

Wij

(Zelfstandig ondernemende) gastouders

 

constateren

Zelfstandig ondernemende gastouders krijgen in 2010 te maken met een beperking van aftrekbare kosten. Het betreft met name de kosten die voorheen vielen onder het kopje voorzieningen voor de opvang en veiligheid en extra kosten voor verbruik van gas, water e.d. Het gaat dan bijvoorbeeld om gemaakte kosten voor de aanschaf van kinderstoelen en boxen. Dit wordt nu door de belastingdienst als inrichting van een ruimte beschouwd. Ook komt het extra stoken tijdens opvanguren nu voor eigen rekening.

Deze financiële achteruitgang komt bovenop de korting voor vergoeding van het uurtarief van gastouders als het gaat om kinderopvang toeslag.

 

en verzoeken

Wij verzoeken met deze petitie een terugdraaiing van de beperking van de aftrekbare kosten zodat deze gemaakte kosten voor de onderneming/ als gastouder niet geheel voor eigen rekening zijn.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-11-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rosa de Sousa 

Geschiedenis

Ondertekeningen