U, de petitionaris

Recht op onderwijs

18 ondertekeningen

Ondanks alle inspanningen de laatste decennia lukt het niet om kinderen met een handicap gewoon bij hun vriendjes uit de buurt naar school te laten gaan. Leerplicht is natuurlijk een schop in het gezicht als een kind vanwege een handicap geweigerd wordt of verwijderd. Veel belangrijker is dan ook leerrecht : recht op onderwijs

Petitie

Wij

De ondertekenaars zijn de mensen die mensen met een handicap een plekje in de samenleving gunnen.

 

constateren dat:

Iedereen mag mee doen in Nederland of je nu een nieuwe Nederlander bent of dat je vroeger wel eens in de fout bent gegaan, Nederland bestaat bekend om zijn tolerante houding tov buitenstaanders, waarom mag dat principe dan ook niet gelden voor onze eigen (gehandicapte kinderen)

 

en verzoeken

Geef kinderen het recht om zich aan te melden bij de school naar keuze en zo op te groeien met hun vriendjes en buurtgenoten zodat wij allemaal leren hoe we met eventuele verschillen en diversiteit kunnen omgaan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
17-11-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Bram Dobbelaar 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Melding uitsluiting kinderen met handicap in het onderwijs

CG-Raad lanceert campagne 'Accepteer geen uitsluiting' 06-09-2010 ‘Ben je buitengesloten vanwege je ziekte of handicap? Accepteer het niet! Meld het bij het Meldpunt van de CG-Raad’. Deze oproep verscheen vandaag in het dagblad Metro.

+Lees meer...

Daarmee start de CG-Raad een campagne om de discriminatie van chronisch zieken en gehandicapten meer onder de aandacht te brengen.

CG raad start meldpunt
07-09-2010

actie voor inclusief onderwijs in Canada

18-08-2010

Wet gelijke behandeling

De wet gelijke behandeling probeert mensen met een handicap meer toegang te geven tot de samenleving ook in het onderwijs..

17-08-2010