U, de petitionaris

Nederland leest een vrouw

158 ondertekeningen

In deze actie vragen we het CPNB om voor 2007 en elk daaropvolgend tweede jaar, een boek van een vrouwelijke auteur te kiezen voor de campagne 'Nederland Leest'.

Petitie

Wij

Nederlandleesteenvrouw.nl,

 

constateren

dat het CPNB tot nu toe alleen mannelijke romanschrijvers propageert; lezers worden op deze manier slechts op een gedeelte van de Nederlandse literatuur geattendeerd,

 

en verzoeken

het CPNB voor 2007, en elk daaropvolgend tweede jaar, een vrouwelijke auteur met haar boek centraal te stellen in de campagne "Nederland Leest".

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
20-05-2007 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Carla Obbens 
Organisatie:
Nederlandleesteenvrouw.nl, 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie overhandigd aan CPNB

Op 11 juni 2007 heeft Carla Obbens de petitie 'Nederland leest een vrouw' met 164 handtekeningen overhandigd aan Paul Mosterd, adjunct-directeur van het CPNB.

Het CPNB heeft grote waardering voor dit initiatief en vindt het belangrijk dat er een brede discussie gevoerd wordt om erkenning van de professionele kwaliteiten van vrouwen te bevorderen.

"Maatschappelijke en politieke organisaties dienen hier hun beleid op aan te passen. Dit geldt niet voor de kunsten, waaronder de literatuur, omdat in deze sector alleen op de kwaliteit van het werk wordt geselecteerd", aldus het CPNB.

De aanleiding voor de petitie is het fenomeen dat literaire prijzen alleen aan mannen toegekend worden.

+Lees meer...

Vrouwelijke romanauteurs worden wel genomineerd, maar winnen geeen prijzen. Door nu te vragen aan het CPNB om evenveel aandacht te schenken aan vrouwelijke als mannelijke auteurs in de campagne Nederland Leest komt er een evenredige aandacht voor vrouwelijke en mannelijke romanschrijvers.

Paul Mosterd ontvangt petitie van Carla Obbens. De foto is gemaakt door Peter Rosendaal (persvoorlichter CPNB).

22-06-2007

Nederland leest een vrouw

De nieuwste petitie is gericht aan de stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek: graag ook de boeken van vrouwen promoten.

Een petitie hoeft dus niet aan 'Den Haag' of de gemeenteraad geadresseerd te worden, het kan ook gebruikt worden om "niet gouvermentele organisaties" te vragen hun beleid aan te passen.

17-03-2007