U, de petitionaris
Beeldmerk veilige publieke taak1 kleiner

Meer veiligheid voor dienstverleners

713 ondertekeningen

Je ziet steeds meer dat er geweld gebruikt word tegen dienstverleners. Ook in 2010 en 2011 neemt het geweld nog fors toe. Hoe meer handtekeningen hoe meer we kunnen bereiken. Elke dag staan er nog steeds berichten in de krant over geweld tegen een dienstverlener zoals: ns-personeel, beveiligers, agenten, ambulance-personeel en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Teken deze petitie om te zorgen dat de overheid en werkgevers gedwongen worden om betere maatregelen te nemen en om meer hulpmiddelen te verstrekken om deze dienstverleners te beschermen.

Nodig daarom iedereen die je kent uit om deze petitie te tekenen.

Als we genoeg handtekeningen hebben kunnen we deze petitie aanbieden aan de nieuwe minister van Veiligheid.

Iedereen moet met zijn/haar handen van de dienstverleners afblijven!

Petitie

Wij

Dienstverleners in Nederland

 

constateren dat:

dat de veiligheid van dienstverleners wordt bedreigd door de toenemenende agressie in ons werk en dat door deze agressie het moeilijk gemaakt wordt om ons werk goed uit te voeren

 

en verzoeken

dat de wetgeving aangepast wordt zodat het mogelijk gemaakt wordt dat de dienstverleners zich beter mogen beschermen door de verstrekking van de benodigde hulpmiddelen en dat de wetgeving zo aangepast wordt dat de dienstverleners beschermd worden tegen deze agressie

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jarno Zwikstra 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bericht op site PVV

Home Zoeken

Meer geweld tegen hulpverleners   Nu de definitieve cijfers bekend zijn, blijkt dat het geweld tegen hulpverleners tijdens de laatste Oud op nieuw-wisseling met maar liefst 25% gestegen(*). Twee feiten zijn teleurstellend.

+Lees meer...

Ten eerste hebben de rechters ondanks de hogere strafeisen, geen hogere straffen opgelegd. De staatssecretaris kan hier helaas niets aan doen vanwege de onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht. Ten tweede is er van het lik-op-stukbeleid onvoldoende preventieve werking uitgegaan, want het aantal incidenten is helaas met maar liefst 25% gestegen.  Aangezien ieder geval van geweld tegen hulpverleners(**) er één teveel is, vraag ik aan de staatssecretaris om het toepassen van het lik-op-stukbeleid niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar het hele jaar door toe te passen.  Om het belang daarvan nog maar eens te onderstrepen, verwijs ik naar drie geweldsincidenten die al hebben plaatsgevonden in het weekeinde van 8-9 januari jongstleden. Zowel in Steenbergen, Hoorn als in Almere is de politie belaagd door uitgaanspubliek. Een week later zijn agenten in Elsoo met een mes belaagd. Voorzitter, hier dient echt paal en perk aan te worden gesteld.  Daarom mijn verzoeken aan de staatssecretaris: zorg er ten eerste voor dat het (super)snelrecht het hele jaar door wordt toegepast daar waar het geweld tegen hulpverleners betreft. Ten tweede het verzoek er op toe te zien dat het OM in het tweede kwartaal van 2011 de richtlijn aanpast en nog hogere straffen in dit soort zaken eist dan de huidige 200% indien blijkt dat het aantal geweldsincidenten tegen de hulpverleners niet is gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. Tevens de vraag aan de staatsecretaris om in artikel 67a Sv een extra grond op te nemen voor voorlopige hechtenis, namelijk de grond dat iemand op een snelrechtzitting dient te verschijnen. En tenslotte, voorzitter, het verzoek om een gesprek te voeren met de Raad voor de Rechtspraak om het belang van de hogere straffen te benadrukken. Hoewel de Rechterlijke Macht onafhankelijk is, geldt dat ook zij toch niet ongevoelig mag zijn voor dit soort zaken en dit in de straftoemeting tot uitdrukking brengt.  Helaas zijn er nog geen minimumstraffen voor dergelijke delicten in het Wetboek van Strafrecht. Maar, voorzitter, vanzelfsprekend zal de PVV zich hiervoor blijven inzetten, want geweld tegen hulpverleners dient streng te worden bestraft. Als er geen respect is voor hulpverleners, dan moet het maar worden afgedwongen.

19-03-2011

Website met berichten over geweld tegen hulpverleners

Kijk op deze website om nog meer nieuwsberichten te lezen over geweld tegen hulpverleners.  .

07-10-2010

Hulpverleners opnieuw in het nauw gedreven

Hulpverleners opnieuw in het nauw bij hulpverlening

  Rotterdam - Bij een ongeval op de Beijerlandsestraat in Rotterdam heeft de politie maandagmiddag de wapenstok moeten gebruiken om omstanders bij een ongeval met een gewonde op afstand te houden.Twee voertuigen waren op een kruispunt op elkaar gebotst. Omdat de bestuurder nekklachten had werd de brandweer gealarmeerd om de patiënt medisch verantwoord uit het voertuig te bevrijden.

+Lees meer...

Tijdens de inzet van de hulpdiensten ontstond er tussen de politie en wat toeschouwers een wat tumult. Met de wapenstok moest het publiek op afstand worden gebracht. Daarbij werd één persoon gearresteerd waarna de rust terug keerde. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

07-10-2010