U, de petitionaris

Stop de Boekverbranding 2.0

2.473 ondertekeningen

Minister Hirsch Ballin heeft in een brief aan de Tweede Kamer gepleit voor een verbod op de verkoop van geweldadige games. Wij vinden ook dat dergelijke games niet geschikt zijn voor jongeren, maar een verbod op verkoop gaat ons te ver. Zie ook: http://control-online.nl/gamesindustrie/2010/07/01/oproep-stop-de-boekverbranding-2-0/

Petitie

Wij

gamers en burgers van Nederland

 

constateren

dat Minister Hirsch Ballin in zijn brief aan de Tweede Kamer d.d. 28 juni 2010 (onderwerp: Strafrechtelijk verbod op extreem geweldadig beeldmateriaal) geen feiten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek presenteert. Tevens constateren wij dat hij slechts pleit voor beperking van het verbodsvoorstel tot extreem geweldadige games, omdat een dergelijk voorstel minder weerstand op zou roepen dan een verbod waarin ook extreem geweldadige films zijn opgenomen.

 

en verzoeken

de Tweede Kamer met klem om het voorstel van de minister niet op te volgen, omdat wij van mening zijn dat a) volwassenen het grondrecht hebben om zelf te bepalen welke vorm van cultuur zij tot zich nemen en b) wetenschappelijk onderzoek in het verleden niet heeft vastgesteld dat deze games daadwerkelijk schadelijk zijn. Er is zelfs onderzoek dat het tegendeel heeft aangetoond.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Control Magazine 

Geschiedenis

Ondertekeningen