U, de petitionaris
Stop ebs bus

Geen schending van mensenrechten in de bus

500 ondertekeningen

Binnenkort wordt een nieuwe vervoerder voor het busvervoer in Haarlem en IJmond gekozen door de provincie. Het busbedrijf EBS dingt hierin mee. Via het Israëlische moederbedrijf Egged is EBS medeplichtig aan schendingen van het internationaal recht in Palestijns gebied. Egged exploiteert een tramlijn en buslijnen naar de illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Egged exploiteert ook gesegregeerde buslijnen waar Palestijnen niet in worden toegelaten, die rijden over wegen die voor Palestijnen verboden zijn. Daarom mag EBS dit miljoenencontract niet krijgen!

Petitie

Wij

bezorgde burgers, O.V-reizigers en mensenrechtenactivisten,

 

constateren dat:

Dat het Israëlische busbedrijf Egged bijdraagt aan de infrastructuur van Israëls illegale nederzettingen op Palestijns grondgebied (veroordeeld door de VN en het Internationaal Gerechtshof te Den Haag) Dat Egged daardoor profiteert van de bezetting en medeplichtig is aan Israëlische schendingen van de 4e Conventie van Geneve. En dat Egged's dochterbedrijf EBS meedingt naar de concessie voor het busvervoer in Haarlem/IJmond

 

en verzoeken

de Provincie Noord-Holland om EBS te weren als partij in de aanbesteding, en dit bedrijf GEEN concessie te verlenen in het regionale busvervoer, en zo te handelen in overeenstemming met - de OESO-normen die verbieden om zaken te doen met bedrijven die verbonden zijn aan schending van mensenrechten, - het kabinetsbeleid dat zaken doen met bedrijven die betrokken zijn bij de bezetting ontmoedigt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Noord-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2014 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Karel van Broekhoven 
Organisatie:
Breed Platfom Palestina 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen