U, de petitionaris
Ik teken voor ce petitie

Cultuureducatie met kwaliteit voor elke leerling

1.491 ondertekeningen

In Noord-Holland is cultuuronderwijs goed geregeld. Maar dat gaat veranderen. De provincie wil niet langer betalen voor cultuur op school. Dat betekent minder aandacht voor cultuur op de basisschool en minder werk voor cultuurmakers. Laat zien dat u het hier niet mee eens bent en teken deze petitie.


Dankzij onze ondertekenaars is de aangekondigde bezuiniging op cultuureducatie voor een deel teruggedraaid. Dat betekent dat kinderen in Noord-Holland kunnen blijven profiteren van goed cultuuronderwijs!

Petitie

Wij

Supporters van goed cultuuronderwijs

 

constateren dat:

Dat de provincie Noord-Holland zich terugtrekt uit een meerjarige samenwerking met gemeenten, scholen en cultuurmakers, waardoor deze moeten stoppen met hun cultuurprojecten. Het gaat om een bijdrage van 7 ton per jaar. Goed cultuuronderwijs moet voor elke leerling bereikbaar zijn en de provincie speelt daarbij een belangrijke rol. Zonder de provincie kunnen veel Noord-Hollandse scholen hun culturele ambities niet waarmaken.

 

en verzoeken

De provincie Noord-Holland dringend om het budget voor cultuureducatie in 2016 en daarna in stand te houden en zich sterk te blijven maken voor cultuureducatie mét kwaliteit voor elke Noord-Hollandse leerling!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Noord-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
26-01-2015 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Vibeke Roeper 
Organisatie:
Cultuurcompagnie Noord-Holland / Plein C 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen