U, de petitionaris
Stopmetsnijdenindezorg rwb logo

Stop met snijden in onze zorg!

478 ondertekeningen

Er is onderzocht door ongeveer 20 commissies hoe er in Nederland bezuinigd kan worden op de uitgaven van de overheid. Welke commissies, en de besluitvorming zal steeds worden toegelicht in opeenvolgende berichten op deze petitie. Er is besloten dat het haalbaar en aanvaardbaar is om alweer in de zorg te gaan snijden voor eerst 6.25 miljard euro, om te beginnen. Nu is dat tijdens en na de demissionaire periode naar 10 miljard opgeschroefd. De zorg wordt onbetaalbaar, steeds minder toereikend. Er is steeds meer centraal geregelde zorg. Steeds grotere afstand van de werkelijke zorg. Bent u ook zo kwaad dat er weer gesneden gaat worden in de zorg en dat er niet toereikend met de werkelijke nood in de zorg wordt omgesprongen? Stem daartegen, en teken deze petitie!

Petitie

Wij

willen met deze volkspetitie de overheid dwingen tot het stoppen met uithollen van de zorg.

 

constateren dat:

dat als de bezuinigingen op de zorg er komen, zoals ze zijn aangekondigd, dat er een alweer! een kwalitatieve aderlating wordt gedaan op de zorg en dat de mensen die in de zorg werken niet meer de middelen en de tijd krijgen om tijd en zorg aan mensen te besteden. Als er inderdaad zo wordt gesneden; dat zorgverzekeraars niet meer zullen vergoeden wat noodzakelijk is, en iedereen een enorme premie en eigen risico gaat betalen.

 

en verzoeken

de overheid tot het stoppen met het uithollen van de kwaliteit, doeltreffendheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg voor zorgafhankelijken en zorgverzekerden in Nederland.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-03-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rudi van der Graaf 
Organisatie:
StopMetSnijdenInOnzeZorg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

de hyves-oproep-ledenverzoek-vriendenverzoek

Beste belangstellenden en vrienden van de Zorg, vandaag heb ik de hyves http://stopmetsnijdenidzorg.hyves.nl opengesteld voor iedereen. Daarnaast heb ik al mijn vrienden die nog geen lid waren van mijn hyves uitgenodigd drie dingen te doen; als verzoek: 1.

+Lees meer...

Wordt lid. 2. Onderteken deze petitie 3. Stuur het verzoek door aan iedereen die je kent. Ook langs deze weg ben je van harte welkom om tips, commentaar, meningen, je verhalen en ervaringen, verzoeken en alles wat je kwijtwilt met me te delen. Op je website vind je een mailformulier, gelieve dat te gebruiken. Rudi van der Graaf. de beheerder en oprichter van www.stopmetsnijdenindezorg.nl

16-10-2010

de hyves

http://stopmetsnijdenidzorg.hyves.nl en www.stopmetsnijdenindezorg.nl Vandaag heb ik, na meerdere maanden met medehyvers gestreden te hebben om de handtekeningen, de aandacht en de gedachten enoorzaken van gebreken te peilen, besloten om de actie ook buiten de hyves en de digitale snelweg om te gaan voortzetten. Er moet een breder draagvlak komen na een aantal gesprekken met mensen uit de politiek en uit de gezondheidszorg/politiek. Ik ben dus op zoek naar mogelijke manieren en gronden, meer informatie van meer instanties en, een medebeheerder of medebeheerders die net als ik van plan zijn om deze petitie naar een hoger plan, een hoger niveau en via via naar landelijke bekendheid te tillen.

+Lees meer...

Het belang wat daarnaast echt voorop staat voor alle belanghebbenden is juist ook in de woonplaatsen, lokaal dus, regionaal (provinciaal) en landelijk ervoor te zorgen, dat de slechte maatregelen van bezuinigingen met gevolgen en tegenvoorstellen, en de handtekeningen onder deze voorstellen, worden gepresenteerd aan de bestuurders op alle niveaus van dit land. Iedereen die dit leest kan zich voorstellen dat dat een aanzienlijke klus wordt, die ik niet in mijn eentje aankan. Ik zoek dus ook via de hyves, via de website en langs deze weg mensen met inzet, verstand van zaken en de motivatie om als medebeheerder(s) van Stop met snijden in de Zorg samen met mij verder te gaan. Je kunt naar de hyves gaan, of via de website reageren. Tips, ideeen, reacties en aanmeldingen, uitsluitend via twee bovenstaande adressen, zijn altijd welkom!

13-10-2010

gesprek 8 oktober CDA bert sonneveld

Op acht oktober aanstaande ga ik in gesprek met Bert Sonneveld(van het CDA) over de zorg en de zorgen over de bezuinigingen in de gemeente die het zorgstelsel in het Gooi betreffen. Daarvoor ga ik het verkiezingsprogramma van het CDA ook goed doorlezen. Er moeten bijvoorbeeld volgens budget alleen al 250 mensen verdwijnen uit  Ziekenhuizen Ter Gooi in Hilversum.

+Lees meer...

verder zijn de maatregelen voor de W.M.O. en P.G.B. ook heel ingrijpend. Ik heb gisterenmiddag een kopie gemaakt van het ontwerp Jaarplan Welzijn 2011, die in de bilbliotheek Naarden Bussum ter inzage ligt tot en met 8 oktober 2010.Daarnaast kan iedereen deze stukken ook gaan inkijken op het gemeentehuis.

openbare stukken en links over begroting jaarplan welzijn 2011
03-10-2010