U, de petitionaris
10402045 1481130432120509 8508960518399105057 n 1

Europa in de klas

323 ondertekeningen

Wij jongeren willen ons verdiepen in Europese politiek, maar weten zelf vaak niet waar we moeten beginnen. Daarom geven we het vaak op. We willen niet wachten tot onze generatie zich volledig vervreemd heeft van Europa, maar willen nu onderwijs over de EU en Europese politiek om Europa te begrijpen!

Petitie

Wij

  • Nederlandse jongeren.

 

constateren

  • Dat wij zelf niet weten waar we moeten beginnen als wij meer willen weten over Europese politiek.
  • Dat één op drie jongeren nooit specifiek onderwijs over Europa heeft gehad.
  • Dat leraren hun vrije tijd op moeten offeren om dit onderwijs aan te bieden.
  • Dat de NL-opkomst voor de EP-verkiezingen hierdoor opnieuw erg laag was.
  • Dat wij op de lange termijn door de afwezigheid van onderwijs vervreemd zullen raken van de Europese democratie.

 

en verzoeken

  • Staatssecretaris Dekker van Onderwijs om de Europese Unie en Europese politiek een volwaardige plek in het curriculum van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs te geven.
  • Staatssecretaris Dekker van Onderwijs om hier niet mee te wachten tot onze generatie zich volledig vervreemd heeft van Europa, maar spoedig met voorstellen hiertoe te komen.
  • De leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal er actief op toe te zien dat de Europese Unie en Europese politiek een volwaardige plek krijgen in het curriculum van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
28-08-2014 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Voortgang Europa in de Klas

?Dit is het laatste uur waarop je de petitie ‘Europa in de klas’ kan ondertekenen. Misschien kan jij nog een laatste paar personen regelen die voor 24:00 vanavond met ons mee doen! Dan sluit de petitiepagina en zullen wij met jullie handtekening een afspraakverzoek naar staatssecretaris Dekker en minister Bussemaker sturen om de petitie te overhandigen. We zijn overweldigd door alle positieve reacties.

+Lees meer...

De petitie is slechts het begin. Gedurende de vakantie zijn we achter de schermen druk bezig geweest met schrijven van onze zienswijze op onderwijs over Europa. Met verschillende organisaties werken wij toe naar een breed gedragen visie. Wij maken ons sterk om deze visie van Nederlandse jongeren door te laten klinken in de kerndoelen en de eindtermen van het Voortgezet en het Middelbaar Beroepsonderwijs! Vind je het leuk om bij Europa in de Klas betrokken te blijven? Like dan de ‘Europa in de klas’-pagina en volg @Europaindeklas op Twitter. Wij zullen jullie daar betrekken bij onze missie en op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Wil je ook op de hoogte blijven van de andere projecten van de Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken? Volg dan ook @BasRood en @Sjoukjevo op Twitter en like de Jongerenvertegenwoordigerspagina.

Facebookpagina Europa in de Klas
28-08-2014