U, de petitionaris

Stop het leenstelsel

28.781 ondertekeningen

Minister Bussemaker wil een leenstelsel invoeren voor alle studenten.
Op dit moment hebben studenten bij hun afstuderen een gemiddelde schuld van €15.000. Met dit voorstel kan de student hier nog eens €15.000 bij optellen. Dat betekent dat studenten eindigen met een torenhoge studieschuld en veel mensen helemaal niet meer gaan studeren. Dat mag niet gebeuren!

Petitie

Wij

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), vertegenwoordiger van heel studerend Nederland.

 

constateren dat:

Dat de plannen voor een leenstelsel desastreuze gevolgen hebben voor de student, het hoger onderwijs en de maatschappij. De LSVb is woedend dat GroenLinks en D66 met het kabinet samenspannen om de basisbeurs af te schaffen. Met het verlengen van de afbetaaltermijn tot 35 jaar zal dit bedrag dankzij de rente voor velen zelfs nog hoger uitvallen. Studenten die weinig verdienen, zullen veelal tot hun zestigste bezig zijn met het afbetalen van hun studieschuld.

 

en verzoeken

de politiek af te zien van dit desastreuze voorstel.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
04-06-2014 
Status:
In behandeling 
Organisatie:
LSVb 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie aangeboden

Beste ondertekenaars, Petitie over nieuw leenstelsel aan Senaat aangeboden 13 januari 2015 De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft dinsdag een petitie over het Wetsvoorstel studievoorschot hoger onderwijs overhandigd aan de leden van de commissie voor OCW van de Eerste Kamer. De studentenvakbond is fel tegen de invoering van het leenstelsel.

+Lees meer...

Via de websitewww.stophetleenstelsel.petities.nl hebben 34.625 mensen zich tegen het wetsvoorstel uitgesproken. De petitie werd, in aanwezigheid van diverse andere senatoren, officieel in ontvangst genomen door senator Greetje De Vries-Leggedoor, voorzitter van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Eerste Kamer. De Eerste Kamer heeft dinsdag besloten het wetsvoorstel op dinsdag 20 januari 2015 plenair te behandelen. Dezelfde dag zal hoofdelijk over het wetsvoorstel worden gestemd.

Website LSVb
15-01-2015