U, de petitionaris
Afbeelding3

Voetbaldoelen terug in speeltuin Posterholt

92 ondertekeningen

Op 20 april zijn op het speeltuintje aan de Constantijnlaan de voetbaldoelen en ballenvangers verwijderd. Reden volgens de gemeente Roerdalen; overlast door het speelgedrag van de oudere jeugd.

Hierdoor zijn nu alle kinderen die op de druk bezochte speeltuin spelen de dupe.

Petitie

Wij

kinderen, ouders en omwonenden.

 

constateren

dat door het weghalen van de voetbaldoelen en ballenvangers de waarde van het speeltuintje fors heeft afgenomen. De toestellen die er verder op staan zijn minimaal en niet geschikt voor kinderen boven de 8 jaar. Tevens is het probleem nu erger geworden. Nu worden de bomen aan de zijkant gebruikt als doelpaal en land iedere niet gestopte bal op straat, tegen geparkeerde auto's of in een voortuintje.

 

en verzoeken

de voetbaldoelen en vangnetten terug te plaatsen.

Een speeltuin heeft een maatschappelijke, sociale,recreative en gezondheidswaarde en die willen wij behouden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Roerdalen 
Petitieloket:
Einddatum:
29.05.2010 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Jacqueline Aelen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

uitnodiging van de gemeente Roerdalen

  Aan de bewoners van dit adres       Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon     Hans Wiegant Onderwerp Datum Contactgegevens Buurtgesprek speeltuin Constantijnlaan Posterholt 18 mei 2010 0475 - 538 158         Beste buurtbewoner, De afgelopen weken was er veel te doen rondom de speeltuin in uw buurt. Aanleiding hiervoor was het verwijderen van het voetbaldoel en de ballenvangers in de speeltuin. Dit gebeurde na een langdurige klachtenprocedure.

+Lees meer...

Gezien alle positieve en negatieve reacties die de gemeente heeft ontvangen, willen wij graag samen met u het gesprek aangaan over dit onderwerp.   UitnodigingWij willen u graag uitnodigen voor een buurtgesprek over de speeltuin bij de Constantijnlaan. Het gesprek vindt plaats in de speeltuin op zaterdag 29 mei om 11.00 uur. Wij willen samen met de omwonenden tot een oplossing komen voor de invulling van het speelterrein. Een afweging van alle belangen en een uitkomst die zorgt voor een goede balans  tussen speel- en woongenot  staat hierbij voorop. De uitkomsten van het buurt-gesprek worden meegenomen in de bestuurlijke besluitvorming.   Meer informatieAls u vragen heeft over deze uitnodiging kunt u contact opnemen met Hans Wiegant, (0475) 538 158.   Ik zie u graag op 29 mei zodat we gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen.     Met vriendelijke groeten,           Chrit WolfhagenWethouder gemeente Roerdalen

23.05.2010

Overleg met alle partijen.

De geplande overhandiging gaat niet door! De gemeente organiseerd aanstaande zaterdag 29 mei om 11.00 een bijeenkomst in de speeltuin. De bedoeling is dat we dan samen gaan kijken naar de beste oplossing. Dit is ook het moment dat we de handtekeningen die de kinderen hebben opgehaald en deze petitie overhandigen aan de Wethouder van de gemeente Roerdalen. Wens ons alvast een gelaagde bijeenkomst waarin iedereen met respect wordt behandeld..

17.05.2010

Overhandiging

Ik heb gisteren een gesprek gehad met de Wethouder. Hij is volop aan het zoeken naar een oplossing. Onder voorbehoud zal de overhandiging van de handtekeningen en de petitie plaats vinden op 20 mei om 18.45 uur.  .

11.05.2010