U, de petitionaris

Behoud school Ommel

581 ondertekeningen

Wij willen iedereen hartelijk danken voor het ondertekenen van onze petitie.

Mede hierdoor heeft Prodas op 17-04-2014 besloten om het gebouw met ingang van het volgende schooljaar terug te geven aan de gemeente, waardoor wij verder kunnen met onderwijsorganisatie PlatOO.

Nogmaals hartelijk dank voor uw stem.

Comité behoud de school.

Petitie

Wij

Comité Behoud de school Ommel

(Samenwerking tussen Ouders & Dorpsraad Ommel)

 

constateren

Schoolbestuur Prodas heeft op 21 november 2013 in een mail aan de ouders laten weten, de deuren te willen sluiten van de basisschool St. Pieter. Wij zien echter mogelijkheden met PlatOO (onderwijsinstelling voor openbaar onderwijs), voor een duurzame en lange relatie voor het behoud van de school en zouden de meeste ouders graag het nieuwe schooljaar met PlatOO willen starten. Nu wil Prodas niet uit het gebouw en heeft aangegeven, dat ze de sleutel nog zeker twee jaar houden voor tijdelijke huisvesting van kinderen van de basisschool Deken van hout. Als ouders hebben we vertrouwen in PlatOO. Zij hebben enorm veel expertise als het gaat om kleine scholen en het individueel les geven. Bovendien zou dit voor een frisse wind zorgen, wat de school in Ommel wel kan gebruiken.

Voor de leefbaarheid van Ommel is het van belang, dat er een school is in Ommel.

  • Vergrijzing, doordat jonge stellen hier niet meer komen wonen, omdat de school te ver weg is.
  • Het onderlinge contact in Ommel wordt versterkt op het schoolplein.
  • De terugloop van leden bij de verenigingen op langer termijn.
  • Dalende huizenprijzen op langer termijn.

 

en verzoeken

We moeten in actie komen en daarom roepen we iedereen uit Ommel en sympathisanten op, om mee te helpen met deze actie. Want uiteindelijk raakt het heel Ommel! De school in Ommel is gebouwd voor de Ommelse gemeenschap en niet voor een tijdelijke huisvesting voorziening van een andere school. Daar hoort ook peuterspeelzaal Pinkeltje bij, want ondanks de voldoende aangemelde peuters is het onzeker of het Ommelse Pinkeltje kan blijven bestaan. Astense kinderen zijn van harte welkom in Ommel, maar dan voor langere tijd! De Deken van Hout heeft 1 noodlokaal nodig en daar moeten wij in Ommel de hele school voor opofferen!

Het zou toch raar zijn, dat de kinderen van Ommel komend schooljaar naar Asten zouden moeten, en de kinderen uit Asten naar Ommel gaan.

We willen u daarom vragen de petitie te tekenen. Bovendien gaan we demonstreren op zaterdag 5 april, en roepen iedereen op om mee te lopen. Om 13.00 uur verzamelen we op het schoolplein van basisschool St. Pieter, Dionysiusstraat 4 te Ommel. Vandaar uit lopen we naar het hoofdkantoor van Prodas te Asten en bieden de petitie aan, met zo veel mogelijk handtekeningen.

En denk nu niet, een ander loopt wel mee, nee iedereen is nodig. Hoe meer mensen, hoe duidelijker het is, dat we als Ommel niet het beleid laten bepalen door zo'n machtig orgaan Prodas!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
05-04-2014 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Dorpsraad Ommel 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Prodas vertrekt uit Ommel

17-04-2014

Ouders schrijven over na PlatOO

17-04-2014

Prodas heeft op 21 november in een e-mail aan de ouders van de kinderen van basisschool Sint Pieter in Ommel laten weten dat ze de school wil gaan sluiten.

Prodas heeft op 21 november in een e-mail aan de ouders van de kinderen van basisschool Sint Pieter in Ommel laten weten dat ze de school wil gaan sluiten.   De ouders zien mogelijkheden met Platoo (onderwijsinstelling voor openbaar onderwijs) voor een duurzame en lange relatie voor het behoud van de school. De meeste ouders zouden graag het nieuwe schooljaar met Platoo willen starten. Prodas wil niet uit het gebouw en heeft aangegeven dat ze de sleutel nog zeker twee jaar houden voor tijdelijke huisvesting van kinderen van de Deken van Houtschool. Kinderen uit Asten komen dan naar Ommel en kinderen uit Ommel moeten dan naar Asten. De ouders gaan op zaterdag 5 april demonstreren tegen deze plannen en roepen iedereen uit Ommel en sympathisanten op om actie te voeren. Om 13.00 uur is het verzamelen op het schoolplein van de Sint Pieter.  Van daaruit lopen ze naar het Prodasgebouw in Asten, waar ze een petitie aanbieden met zo veel mogelijk handtekeningen. De petitie kunt u online tekenen via http://petities.nl/petitie/behoud-school-ommel. Indien het niet lukt de petitie online te tekenen of voor meer informatie kunt u e-mailen naar samenstaanwesterk@outlook.com of kunt u contact opnemen met Toon van den Heuvel, tel.

+Lees meer...

0493-695874.

Siris
26-03-2014