U, de petitionaris

Geen tweede asielzoekerscentrum Den Helder

202 ondertekeningen

Het COA zoekt in het land meer nieuwe locaties voor de opvang van asielzoekers. De instroom stijgt sterk. Het Centraal orgaan opvang asielzoekers heeft De Doggershoek op het oog als asielzoekerscentrum. Met deze petitie willen wij voorkomen dat dit doorgaat. Om verdere verpaupering van Den Helder te voorkomen.

Petitie

Wij

Inwoners van Den Helder en omstreken

 

constateren

dat 1 asielzoekerscentrum in Den Helder meer dan voldoende is. Onze stad gaat al jaren achteruit en zal met de komst van nog een asielzoekerscentrum niet verbeteren. Het inwonersaantal is steevast dalende en dit moet stoppen. 500 nieuwe asielzoekers is niet de oplossing en zal het aantal enkel verder doen dalen. De Doggershoek heeft de gemeente al genoeg gekost.

 

en verzoeken

Investeer in een aantrekkelijk stadsbeeld en nieuw te vestigen ondernemers. Zorg ervoor dat De Doggershoek geld opbrengt zonder dat onze stad er in kwaliteit nog verder op achteruit gaat. Zorg ervoor dat onze stad weer aantrekkelijk is voor toeristen. Zorg ervoor dat onze stad toonbeeld wordt voor de kop van Noord Holland in plaats van een opeenstapeling van verloedering. Laten we er een stad van maken om weer trots op te zijn.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Den Helder 
Petitieloket:
Einddatum:
16-05-2014 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jeroen van Bruggen  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Doggershoek in beeld voor AZC

DEN HELDER - Het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft De Doggershoek op het oog als asielzoekerscentrum (AZC) Voor de leegstaande jeugdgevangenis bestaat ’concrete interesse’. Het COA hoopt in Den Helder 450 tot 500 vluchtelingen onder te brengen die wachten op hun asielprocedure.

+Lees meer...

,,Binnen enkele weken kunnen wij meer zeggen over de haalbaarheid’’, aldus COA-woordvoerder Alet Bouwmeester.Het COA zoekt in het land meer nieuwe locaties voor de opvang van asielzoekers. ,,De instroom stijgt sterk’’, stelt Bouwmeester. In Noord-Holland is alleen De Doggershoek in beeld. Met eigenaar Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf worden besprekingen gevoerd.Het ministerie van justitie huurt nog steeds het complex van 13.500 vierkante meter aan de Burgemeester Ritmeesterweg. Over huur of aankoop kan het COA nog niets zeggen. ,,Daar is het te vroeg voor.’’De gemeente bevestigt de belangstelling. ,,Verder zijn wij er momenteel niet bij betrokken. Dat is nu een zaak tussen COA en het Rijk’’, reageert woordvoerder José van der Burg van Den Helder.De Doggershoek sloot drie jaar geleden, bijna negen jaar na de opening. 

29-01-2014