U, de petitionaris
Plankaart

Bouwplannen Noorderplassen

429 ondertekeningen

In de Noorderplassen Almere, omgeven door beschermd natuurgebied, ligt een groot schiereiland, Isla Bonita. De originele plannen voorzagen in 'open' bebouwing, vrijstaand of 2/1 kap op o.a. zelfbouwkavels met tuin aan een grote binnenhaven. I.v.m. de recessie wordt nu gekeken naar een alternatief met een veel stedelijker karakter (rijtjes-bebouwing zonder tuin) ten koste van het groen en de binnenhaven waardoor de blauw/groene uitstraling van het hele gebied letterlijk en figuurlijk op de schop dreigt te gaan.

Petitie

Wij

Bewoners van de Noorderplassen, Almeerders, recreanten en natuurliefhebbers

 

constateren dat:

dat ondanks dat bijna elke partij in haar verkiezingsprogramma heeft gepleit voor behoud van het groen/blauwe karakter van Almere, dit idee losgelaten dreigt te worden midden in de door natuur omringde Noorderplassen. De plannen voor het grote eiland Isla Bonita voorzagen in een binnenhaven, met bebouwing met een open karakter en ruimte voor tuinen en veel openbaar groen. De gemeente kijkt nu serieus naar varianten met meer stedelijke bebouwing zonder tuinen. Wij vinden dat de tijdelijke recessie geen reden mag zijn, om dit unieke, natuurrijke gebied voorgoed te transformeren in een mini-Ijburg met lange rijtjesblokken en meer bebouwing dan groen. Dit bederft voorgoed het uitzicht vanuit praktisch alle delen van de Noorderplassen.

 

en verzoeken

om het groen/blauwe karakter van de omgeving en het mooie uitzicht te behouden. Dus geen stedelijke bebouwing, maar een open structuur met veel groen. Het eiland Isla Bonita moet een subtiele overgang worden van groen/water naar de aangrenzende wijk omdat het zo prominent in de plas ligt, tussen de beschermde Lepelaarsplassen en het nieuwe park. Bovendien is het eiland overal zichtbaar: Voor omwonenden, watersporters, fietsers, wandelaars, kortom iedereen, die woont of komt recreëren aan/op de Noorderplassen. Het aanzicht van Isla Bonita is dus bepalend voor de algehele uitstraling van dit gebied, dat toch één van de visitekaartjes van Almere is. Daarom het dringend verzoek aan de Almeerse politiek: Behoud het beloofde groen/blauwe karakter van Almere, ook aan de Noorderplassen!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
08-07-2010 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
M. Koelstra 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De petitie wordt aangeboden

In juli zal de petitie eindelijk aan de Gemeenteraad worden aangeboden. Helaas was dit niet eerder mogelijk.

+Lees meer...

Hierbij wil ik iedereen bedanken, die de moeite heeft genomen om de petitie te ondertekenen.

19-06-2010