U, de petitionaris
Flyer a5 voorkant 4x6

Stop Windmolens Gooimeer

2.499 ondertekeningen

Teken de nieuwe petitie Stop mega-windmolens langs de A27

Petitie

Wij

Inwoners van Huizen, Almere e.o. Watersporters, natuurliefhebbers en recreanten rond het Gooimeer.

 

constateren dat:

Wij constateren: dat door de plannen van Almere met het plaatsen van extreem grote windturbines (200meter) aan het Gooimeer de leefbaarheid van tienduizenden bewoners van Huizen, Almere, en omstreken ernstig wordt aangetast; dat het een onomkeerbaar negatief effect zal hebben op onze leefomgeving en de bijbehorende toeristische, landschappelijke en natuurwaarden. Wij vrezen geluidsoverlast, knipperende lichten en vervuiling van ons uitzicht.

 

en verzoeken

Het Gooimeer heeft een grote visuele waarde, namelijk een open en weids karakter, zonder (al te) hoge bebouwing in de directe nabijheid van het meer. Dit willen wij graag behouden. Wij verzoeken de gemeente Almere af te zien van het plaatsen van windmolens (klein en groot) aan het Gooimeer en de Waterlandseweg en alternatieven als bijvoorbeeld windmolens ver op zee en zonne-energie te overwegen.

Het antwoord

Wethouder Henk Mulder ziet mega-windmolens langs het Gooimeer niet meer zitten

Wethouder Henk Mulder ziet mega-windmolens langs het Gooimeer niet meer zitten. Bron: Dichtbij, 20 juni 2014 (...) Toch doet Almere windenergie niet helemaal in de ban. Windmolens moeten energie en geen weerstand opwekken. Mulder wil windmolens wel toestaan op plekken waar bewoners deze graag willen.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
15.08.2014 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Wolter Dijksma 
Organisatie:
www.stopwindmolensgooimeer.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wethouder Henk Mulder ziet mega-windmolens langs het Gooimeer niet meer zitten

Wethouder Henk Mulder ziet mega-windmolens langs het Gooimeer niet meer zitten. Bron: Dichtbij, 20 juni 2014 (...) Toch doet Almere windenergie niet helemaal in de ban.

+Lees meer...

Windmolens moeten energie en geen weerstand opwekken. Mulder wil windmolens wel toestaan op plekken waar bewoners deze graag willen.

31.05.2016