U, de petitionaris
Media xl 2022470

Stop de herdenking van Ariel Sharon in de Tweede Kamer

26 ondertekeningen

De overleden oud-premier Sharon van Israël wordt niet herdacht in de Tweede Kamer. Dat heeft voorzitter Van Miltenburg laten weten.

De petitie is ingetrokken.


Geert Wilders wil dat Ariel Sharon wordt herdacht in de Tweede Kamer. Het verzoek is ingediend bij Anouchka van Miltenburg.

Stop deze herdenking van deze oorlogsmisdadiger die duizenden doden op zijn geweten heeft en nooit is veroordeeld. Als dit wel gebeurd dan is het net alsof Hitler wordt herdacht.

Petitie

Wij

, burgers van de Nederlandse samenleving,

 

constateren dat:

dat Ariel Sharon, oud premier van de Israelische Staat, op verzoek van Geert Wilders moet worden herdacht. Ariel Sharon is verantwoordelijk voor de duizenden doden in Palestina alsmede in Israel.

 

en verzoeken

u, (voorzitter van de) tweede kamer der staten-generaal, geen gehoor te geven aan het verzoek van Geert Wilders. Een oorlogsmisdadiger die slachtoffers heeft gemaakt en geen bijdrage heeft geleverd aan een vreedzame samenleving binnen Israel en Palestina, zou geen herdenking binnen de Nederlandse rechtstaat moeten krijgen. Israel heeft meerdere internationale verdragen geschonden. Deze zijn vergelijkbaar met de periode van de tweede wereldoorlog

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20.01.2014 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
A.de Weerd 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Geen herdenking sharon in tweede kamer

De overleden oud-premier Sharon van Israël wordt niet herdacht in de Tweede Kamer. Dat heeft voorzitter Van Miltenburg laten weten. PVV-leider Wilders had een verzoek ingediend om Sharon morgen, bij het begin van de vergadering, te herdenken.

+Lees meer...

Van Miltenburg heeft de andere fracties over de kwestie geconsulteerd, en daarop besloten dat er geen herdenking komt. Staatshoofden Het komt regelmatig voor dat overleden staatshoofden herdacht worden in de Tweede Kamer, zoals onlangs oud-president Nelson Mandela van Zuid-Afrika. Voor premiers is een herdenking niet gebruikelijk. De Tweede Kamer zal wel een condoleancebrief naar Israël sturen.   Bron: NOS

13.01.2014