U, de petitionaris
Kinderrechten

Aanpassing regels alimentatie

6 ondertekeningen

Wij willen dat de wet aangepast gaat worden m.b.t. alimentatie. De niet verzorgende ouder met weinig inkomen/nihilstelling schuldsanering wordt ontheven van zijn betaalplicht. Hierdoor komt de verzorgende ouder vaak in de problemen door alleen de lasten te moeten dragen en zijn de kinderen de dupe.

Petitie

Wij

alle verzorgende, alleenstaande ouders met een ex-partner die geen alimentatie hoeft te betalen,

 

constateren

dat bij het wegvallen van alimentatie de lasten op de schouders terecht komen van de verzorgende ouder, waarbij niet gekeken wordt naar draagkracht van de verzorgende ouder, waardoor de verzorgende ouder in de problemen komt en de kinderen de dupe zijn.

Één voorbeeld:beide ouders bijstand- ex-partner wordt ontheven van zijn plicht, van de verzorgende ouder wordt verwacht de kosten alleen op te brengen, terwijl kosten hoger zijn, maar inkomen gelijk aan ex.

 

en verzoeken

een aanpassing van de regels. Iedere ouder hoort bij te dragen in de kosten van zijn/haar kinderen ongeacht inkomen. Wij verzoeken om de nihilstelling op te heffen en de alimentatie-plicht voor te laten gaan op eventuele andere verplichtingen zoals oa Belastingdienst/schuldeisers/schuldsanering etc. Dit verzoeken wij om meer problemen te voorkomen, doordat anders beide ouders in de problemen zouden kunnen komen en de kinderen de dupe zijn.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
06-04-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
saskia wellink 

Geschiedenis

Ondertekeningen