U, de petitionaris

Geen weigerminister, graag verantwoording keuze voor de Tweede Kamer!

Van een minster van OCW verwachten we een volledige inzet, zo ook voor de portefeuille homo-emancipatie onder zijn ministerie.

'Na de weigerambtenaar en de weigerpastoor hebben we nu in Nederland ook een weigerminister.' - Henk Krol

Petitie

Wij

bezorgde burgers,

 

constateren

  • het niet overnemen van de portefeuille homo-emancipatie door de huidige minister van Onderwijs Cultuur en Wetenshap (OCW), dhr. Rouvoet, en het hiermee verschuiven van deze post naar een staatssecretaris.
  • dat het verwijzen naar voorgaande minister Plasterk als 'minister van Feesten en Partijen en Emancipatiebeleid' onrecht doet aan de grote voortgang geboekt onder deze minister en doet zijn beleid triviaal overkomen. Het benadrukken dat we 'weer een minister van onderwijs' hebben is niet alleen nietszeggend,  maar ook ongegrond en onrechtvaardig tegenover zijn voorganger.

We betreuren dit en zijn verbaasd dat onze zorgen hierover stuiten op een starre houding waarbij de huidige minister zich niet wil laten 'meenemen in een hype'. De emancipatie berust op de rechten van de mens en gelijke behandeling vanuit onze grondwet en is hiermee juist van elementair en essentieel belang. Als er ergens emancipatie nodig is, dan is dit juist voor homo-emancipatie. Bezorgdheid hierover is beslist geen 'hype'.

 

en verzoeken

en verwachten van een minster van OCW een volledige inzet, zo ook voor de portefeuille homo-emancipatie onder zijn ministerie.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-03-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Seth Lievense 

Geschiedenis

Ondertekeningen