U, de petitionaris

Dorpshuis

166 ondertekeningen

Steun de realisatie van een zaal voor cultuur in het Dorpshuis Landsmeer! De gemeente Landsmeer bruist van culturele activiteit, maar mist een geschikte zaal waar de vele cultuurbeoefenaars hun omvangrijke aanhang tijdens concerten, voorstellingen en exposities kunnen ontvangen. Deze petitie is een oproep aan het gemeentebestuur om zo’n zaal te realiseren in het Dorpshuis van Landsmeer. Deze petitie is een gezamenlijk initiatief van:

Muziekvereniging Amicitia, Stichting Toneelgezelschap Landsmeer (STL), Accordeonvereniging Concertina, Zangvereniging Zang & Vriendschap, Zangkoor Odysseus, Dansschool Roele en de Kunstenaarsvereniging Landsmeer Vergeet niet uw ondertekening te bevestigen m.b.v. de link die u (na ondertekening) per e-mail toegestuurd krijgt!

Petitie

Wij

inwoners van de gemeente Landsmeer en/of betrokkenen bij het culturele leven van Landsmeer, met een leeftijd van tenminste 16 jaar

 

constateren dat:

dat de gemeente Landsmeer bruist van culturele activiteit. In verenigingsvorm of individueel, als amateur maar soms ook als professional, besteden honderden Landsmeerders hun tijd aan het maken van muziek, het acteren op toneel, zingen, dansen, schilderen, etc. Aan passie dus geen gebrek!

Waar het in Landsmeer helaas wél aan ontbreekt is een geschikte ruimte waar deze mensen hun omvangrijke aanhang tijdens concerten, voorstellingen en exposities kunnen ontvangen. Het Dorpshuis van Landsmeer (van oudsher de thuisbasis van vele verenigingen) heeft zowel de potentie als de ambitie om deze functie binnen de gemeente Landsmeer te vervullen. Echter, de theaterzaal van het Dorpshuis voldoet in de huidige vorm niet aan de voorwaarden die men redelijkerwijs aan zo’n locatie mag stellen.

 

en verzoeken

het gemeentebestuur om te investeren in een verbouwing van het Dorpshuis en Landsmeer te verrijken met een multifunctionele zaal die recht doet aan de lokale culturele activiteiten en tevens ruimte biedt om het culturele aanbod in Landsmeer te vergroten. Want: cultuur leeft in Landsmeer!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Landsmeer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2010 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Muziekvereniging Amicitia, namens de culturele verenigingen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie overhandigd

De lijst met ondertekenaars is inmiddels afgedrukt en overhandigd aan de gemeente..

18-12-2010

Voortvarende start petitie Dorpshuis Landsmeer

Zaterdag 13 februari hebben leden van Muziekvereniging Amicitia in het Winkelcentrum Nieuwe Gouw in Landsmeer handtekeningen verzameld voor de petitie t.b.v. het Dorpshuis.

+Lees meer...

Met behulp van een maquette en tekeningen werden de voorbijgangers geïnformeerd over de plannen m.b.t. de gewenste verbouwing van de theaterzaal van het Dorpshuis. Tijdens de vele kleine gesprekken met voorbijgangers bleken de plannen in goede aarde te vallen. Vele Landsmeerders onderschreven het belang en de wenselijkheid van een adequate concert- en theaterzaal in het dorp, resulterend in zo'n 900 ondertekeningen van de petitie! Na deze voortvarende start is uw hulp nodig om deze actie een net zo goed vervolg te geven. Geef cultuur een thuis in Landsmeer!

Teken de petitie voor het Dorpshuis!
18-02-2010