U, de petitionaris
Laatlunetten klein

Laat Utrecht Lunetten niet stikken

1.056 ondertekeningen

Hierbij verklaar ik op 3 maart 2010 niet te zullen stemmen voor een politieke partij die de parken in Utrecht Lunetten op wil offeren en bereid is meer geluidshinder en/of luchtvervuiling toe te staan door de A27 en de A12 te laten verbreden.

Petitie

Wij

Bewoners van Utrecht en omstreken,

 

constateren

dat Utrecht Lunetten onleefbaar wordt als de A27 en de A12 rondom Utrecht worden uitgebreid, zoals politieke partijen in Utrecht en de Tweede Kamer nastreven.

 

en verzoeken

Wij willen dat parken in Lunetten behouden blijven en verkeersoverlast vermindert. Wij willen dat kinderen in Lunetten een veilige en gezonde toekomst hebben. Wij willen geen uitbreiding van de snelwegen A12 en A27.

Reeds 8 politieke partijen in Utrecht hebben ons hierin gesteund door op 3 februari in Utrecht een Convenant te ondertekenen met deze strekking: D66, Groen Links, Leefbaar Utrecht, SP, De Groenen, PvU, Partij vd Eenvoud.

De partijen CDA, PvdA, VVD en CU willen het convenant niet ondertekenen.

Wij stemmen op 3 maart a.s. niet voor een politieke partij die de Lunettense parken op wil offeren en bereid is meer geluidshinder en luchtvervuiling toe te staan!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
01-03-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Angela Gall√© 
Organisatie:
Burgerinitiatief Laat Lunetten Niet Stikken 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Handtekeningen aangeboden aan Wethouder De Bondt van Utrecht

<!--[if gte mso 9]> Normal/w:View 0/w:Zoom /w:Compatibility MicrosoftInternetExplorer4/w:BrowserLevel /w:WordDocument <![endif]--> <!--[if gte mso 10]> mce:style<! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} --> <!--[endif]--> VVD-Wethouder Ingrid de Bondt (Mobiliteit en Milieu) heeft maandagochtend 1 maart   1.001 handtekeningen!! in ontvangst genomen van het Burgerinitiatief ‘Laat Lunetten niet stikken.’ De wethouder zei helaas wederom vast te willen houden aan verbreding van de A27, maar wil nu ook onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van overkapping van de A27, naar aanleiding van het ontwerp van bedrijf Movares. Het Burgerinitiatief is verheugd over dit onderzoek, maar riep de wethouder toch op om garanties te geven om de parken in Lunetten te behouden en indien de regering niet mee wenst te werken aan overkapping het regeringsbesluit voor verbreding van de A27 en A12 te blokkeren. Wethouder De Bondt zei “begrip te hebben voor de zorgen in Utrecht Lunetten” maar benadrukte dat het “proces ten aanzien van de weguitbreiding nog onduidelijk is”.

+Lees meer...

“Ik wil vasthouden aan verbreding van de snelwegen” maar zei hierbij ook dat dit “ingepast moet worden binnen de wettelijke normen voor geluidshinder en fijnstof” en gaat daarom nu onderzoek doen naar overkapping. Woordvoerder John Buitink van ‘Burgerinitiatief Laat Lunetten niet stikken’ reageerde hierop als volgt: “Wij zijn positief dat de wethouder nu een onderzoek naar overkapping van de snelweg wil laten uitvoeren naar aanleiding van het plan van Movares. Het is van belang dat dan ook Knooppunt Lunetten overkapt wordt. 80% van de overlast in Lunetten komt namelijk van het knooppunt! Ook willen we garanties dat het groen in Lunetten behouden blijft. Mocht de regering weigeren om de snelwegen te overkappen en toch de parken te willen opofferen, dan roepen wij het nieuwe College in Utrecht op om het kabinetsbesluit op alle mogelijke manieren tegen te gaan.”  

01-03-2010