U, de petitionaris

Geen zwaardere milieucategorie Ecotank

103 ondertekeningen

Ecotank in Wemeldinge wil naast een capaciteitsverhoging van 75.000 naar 100.000 m3 ook in een zwaardere milieucategorie komen. De gevaarlijkste giftige en brandgevaarlijke stoffen mogen dan worden opgeslagen en overgeladen, nu alleen plantaardige stoffen zoals melasse en diervoeders.

Petitie

Wij

Inwoners van Wemeldinge en Yerseke en andere aan de Oosterschelde gelegen gemeentes

 

constateren

dat: - Ecotank in Wemeldinge de wens heeft uit te breiden in capaciteit en in een zwaardere millieucategorie terecht wil komen - gemeente Kapelle hier "vooralsnog" niet aan mee werkt - veiligheid niet te waarborgen is (denk aan Chemie-Pack) - brandweer en hulpdiensten niet zijn berekend op deze gevaarlijke stoffen - het terrein midden in Nationaal Park Oosterschelde ligt, met directe verbinding naar open water met mosselteelt

 

en verzoeken

de gemeente Kapelle en provincie Zeeland geen enkele medewerking te verlenen aan het plan van Ecotank. De mogelijke impact op Wemeldinge e.o. zoals gifdampen, explosiegevaar, toename vrachtverkeer en aangezicht (woongenot, toerisme, huizenprijzen) is niet te overzien.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kapelle 
Petitieloket:
Einddatum:
17-02-2014 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Ron de Wit 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vaststellen bestemmingsplan Choorhoek Wemeldinge uitgesteld

Naar aanleiding van de vele ingediende zienswijzen, zal de vaststelling van het bestemminsplan Choorhoek in Wemeldinge uitgesteld worden tot de volgende raadsvergadering. In overleg met wethouder Damen zal deze petitie ook een maand later, 17 februari, worden aangeboden, zodat er meer tijd is om handtekeningen te verzamelen..

13-01-2014