U, de petitionaris
Images

Meer zwembaden in Almere

2.009 ondertekeningen

Een initiatief om in elke stadsdeel/kern van Almere een eigen zwembad te hebben (voor Almere Haven, -Poort, -Stad en -Buiten) en daarnaast een buiten zwembad in Almere te creëren.In de zomer geopend niet gesloten.

Petitie

Wij

Bij "wij" bedoel ik de bewoners van Almere.

 

constateren dat:

In Almere hebben wij 3 zwembaden in Haven, Stad en Buiten. Nu hebben wij een nieuw stadsdeel Poort. Drie zwembaden voor zo’n grote stad is te weinig. In de zomer zijn de zwembaden gedeeltelijk gesloten en er is geen buitenzwembad. De Gemeente is van plan om het zwembad in Haven te sluiten en een wedstrijdbad in Poort te bouwen. Ons initiatief is bedoeld om het zwembad in Haven te verbouwen, een nieuwe zwembad in Poort bouwen en een buitenzwembad te creëren.

 

en verzoeken

De Gemeente Almere is van plan om het zwembad in Haven te sluiten en een wedstrijdbad in Poort te bouwen. Onze eisen zijn om het zwembad in Haven te houden (verbouwen), een nieuw zwembad in Poort te bouwen en een buitenzwembad te creeëren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
03.12.2015 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Joanna Zygo 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitionaris over petitie

Bron: jaarverslag 2015 raad en griffie Almere:

“Ik vind het slecht dat het aantal zwembaden in Almere achterblijft, ondanks de groei van de stad. Dat is de reden dat ik een petitie heb opgestart.

+Lees meer...

Want voor veel doel­ groepen, zoals ouderen of invaliden, is het heel belangrijk om in het eigen stadsdeel op de gewenste tijd te kunnen zwemmen. Er komt nu een zwembad in Poort, maar in Haven gaat die weer dicht. Dat is niet wenselijk. In de petitie roepen wij op om in elk stadsdeel een zwembad te houden. Maar we roepen ook op om een buitenzwembad realiseren. De petitie heb ik gepromoot via social media en daar is veel op gereageerd. Er waren raadsleden die via Twitter contact met me zochten en uiteindelijk vond ik ook gehoor. Ook op de motiemarkt was ik aanwezig. Met Marco de Kat van Leefbaar Almere heb ik een paar keer om tafel gezeten en er is ook al contact geweest met een architect voor dat buitenzwembad. Mijn petitie is niet binnen een paar maanden realiseerbaar, het is echt een kwestie van lange termijn. Maar met de petitie heb ik één en ander in gang gezet. Het heeft zijn doel dus bereikt.”

17.01.2017