U, de petitionaris

De tuin van eetcafé Foots moet open blijven

273 ondertekeningen

Door klachten van slechts 1 buurtbewoner dreigt de (jarenlang gedoogde) geopende achtertuin van Foots gesloten te worden! Met uw handtekening ondersteunt u ons om de tuin open te houden.

Petitie

Wij

Bezoekers, buurtbewoners, sympatisanten en directie van Eetcafé Foots

 

constateren

Sinds 1978 is in de Reinkenstraat 8 een café gevestigd. Vanaf die tijd wordt er ook in de achtertuin gezellig gezeten, echter gebeurt dit de laatste 3 jaar tot uiterlijk 23 uur wegens de Gemeentelijke Verordeningen. Om 1 klagende buurtbewoner tegemoet te komen wordt er maar 1x per week muziek gemaakt en dit is uiterlijk om 22 uur afgelopen ondanks dat het (gedoog)beleid anders zegt.

Vanzelfsprekend is het muziekniveau van dien aard dat er zo min mogelijk hinder van ondervonden kan worden om zo overlast te voorkomen: de muziek is akoestisch en dus niet versterkt. Van onwil is dus absoluut geen sprake en gegronde klachten zijn er nooit geweest.

Wij, bezoekers, buurtbewoners, sympathisanten en directie, willen graag blijven genieten van de live muziek (binnen de wettelijke normen) en de gezellige achtertuin van Foots zoals al jarenlang gedoogd wordt.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de Gemeente Den Haag een vergunning te verlenen aan Eetcafé Foots om de tuin geopend te mogen houden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
07-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jan Hartman 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

geluidsoverlast????

Op 25 september zijn, zonder dat iemand het wist behalve ik, 2 onafhankelijke mensen in Eetcafé Foots geweest om zelf te kunnen vaststellen of er sprake zou kunnen zijn van geluidsoverlast.Dit zijn hun bevindingen:- het geluidsniveau in het café is van dien aard dat zonder stemverheffingen een conversatie mogelijk is- het geluidsniveau buiten het café (aan de straatzijde) is met gesloten deuren 0, dat wil zeggen dat het geluid niet of heel moeilijk waarneembaar is- het geluidsniveau buiten het café (aan de straatzijde) is met geopende deuren zwak waarneembaarVan enige overlast kan naar hun mening dus echt geen sprake zijn.Ik vraag me dus af wanneer de klagende buurtbewoner onderzocht gaat worden, zijn klachten lijken meer op het gedrag van een psychisch labiel persoon maar dat is mijn mening...Jan Hartman.

26-09-2013