U, de petitionaris
Foto politie en wetenschap50pct

Ridderkerk kindermisbruik vrij

361 ondertekeningen

Kinderen zijn het kwetsbaarst en moeten beschermd worden. Wij; Opvoeders, slachtoffers en geïnteresseerden willen hierbij de gemeente (college van B&W) Ridderkerk verzoeken om doeltreffende maatregelen te treffen om terugkeer van zedendelinquenten in wijk en gemeente te weigeren.

Petitie

Wij

Ouders, verzorgers, scholen, verenigingen en geinteresseerden

 

constateren dat:

Dat bij de terugkeer in de wijk en/of gemeente van een veroordeelde zedendelinquent de veiligheid van kinderen niet gegarandeerd kan worden en recidive kans aanwezig is. Zeker in het geval van ernstige psychische stoornissen is het onmogelijk om herhaling of erger uit te sluiten. Ook de angst en onrust zal zowel bij het slachtoffer als bij andere bewoners/kinderen zeer heftig zijn. De terugkeer van een veroordeelde zedendelinquent, welke zijn straf heeft uitgezeten veroorzaakt een onleefbare situatie voor zowel het slachtoffer, omwonenden alsmede voor de zedendelinquent zelf. De terugkeer zal een grote maatschappelijke onrust veroorzaken. Het slachtoffer zal geconfronteerd blijven worden en hierdoor niet in staat zijn het trauma te verwerken. De zedendelinquent zal nooit de gelegenheid krijgen om gerehabiliteerd te worden en een "nieuwe" start te maken, iedereen blijft hem het misdrijf aanrekenen.

 

en verzoeken

de gemeente Ridderkerk (college van B&W) om maatregelen te nemen en zo zorg te dragen voor de veiligheid van onze kinderen en de leefbaarheid in de wijk. Wij hebben diverse opties gevonden waarvan de gemeente Ridderkerk gebruik van zou kunnen maken. Er is onderzoek gedaan door Politie en Wetenschap en deze stimuleren de gemeentes om in geval van terugkeer van een veroordeelde zedendelinquent een civiele procedure op te starten om zo terugkeer in de wijk en gemeente te weigeren. Ook kan de gemeente zich tijdens de civiele procedure beroepen op artikel 172 lid3 van de gemeentewet.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Ridderkerk 
Petitieloket:
Einddatum:
19-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Marjanne van Hillo - Leijs 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie tegen ontuchtpleger (14) Ridderkerk

In de Ridderkerkse wijk Drievliet is onrust ontstaan naar aanleiding van een zedenzaak. Een 14-jarige ontuchtpleger komt binnenkort vrij en de moeder van het slachtoffer verzet zich tegen zijn thuiskomst.

+Lees meer...

Ook buurtgenoten zijn bezorgd. ... Lees verder bij RTV Rijnmond

Lees verder bij RTV Rijnmond
18-08-2013