U, de petitionaris

1 juli Keti Koti een vrije dag: herdenking einde slavernij

2.524 ondertekeningen

Het einde van de slavernij is een van de belangrijkste tekenen van respect voor alle mensen op aarde. Daarom lijkt het mij gepast dat iedereen aan deze herdenking mee kan doen. Ik vraag de regering de vrije tweede pinksterdag of paasdag in te leveren voor een vrije einde van de slavernijdag.

Petitie

Wij

Burgers van Nederland

 

constateren

Constateren dat Nederland een van de weinige landen is met een tweede vrije pinkster- of paasdag. Dat 1 juli Keti Koti de dag van de herdenking van de afschaffing van de slavernij geen officiële vrije dag is. Dat het einde van de slavernij een groot goed is voor alle mensen in de wereld. Dat soms mensen onofficieel als slaven behandeld worden. Dat hier jaarlijks bij stil gestaan moet kunnen worden.

 

en verzoeken

Verzoeken de regering de vrije tweede pinksterdag of paasdag in te leveren voor een vrije slavernijdag op 1 juli Keti Koti, zodat iedereen in staat is aan de herdenking van de bevrijding van de mensheid van slavernij mee te doen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
05-11-2021 
Petitionaris:
Tanneke den Blaauwen 

Geschiedenis

Ondertekeningen