1 ondertekening

Gratis OV-jaarkaart bij leaseauto's als alternatief op files

Wij willen een OV-jaarkaart voor alle gebruikers van een leaseauto, zodat er een alternatief wordt geboden. Leaserijders kunnen op dit moment gratis rondrijden in de auto en hebben geen enkele stimulans de trein in te gaan. Hierom een verplichting voor een gratis OV-kaart bij een leaseauto.

PETITIE

Wij

de leaserijders die de trein in willen

constateren

- Leaserijders nu aangewezen zijn op hun "gratis" auto en 100% moeten betalen voor een treinkaartje.
- Er fraude ontstaat doordat leaserijders niks voor hun bijtelling terug krijgen.
- Er files onstaan met mensen die ook in het OV konden zitten maar reeds betaald hebben voor hun leaseauto.
- Er een groenere oplossing is waar ook de leaserijder door een kleine bijdrage te doen profijt heeft van andere mogelijkheden naast de leaseauto.

en verzoeken

- Maak het verplicht dat een berijder (degene die bijtelling betaald) van een leaseauto een OV-kaart moet bezitten.
- Geen leaseautos meer uitleveren zonder een OV-kaart voor de berijder die bijtelling betaalt.onderteken de petitie Gratis OV-jaarkaart bij leaseauto's als alternatief op files.We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Bezig met opslaan van uw ondertekening...

Ajax-loader

Bij drukte op petities.nl kan dit enige momenten duren. Nadat uw ondertekening is opgeslagen ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Om uw ondertekening definitief te maken klikt u op de link in deze e-mail en bevestigt u uw ondertekening.
  • meer dan 3 jaar geleden anoniem